Czarna herbata oprócz tego, że jest szlachetnym trunkiem, kryje w sobie niezliczone korzyści dla zdrowia za sprawą bogactwa witamin i minerałów. Regularne picie czarnej herbaty o wysokiej jakości nie tylko cieszy smakiem, ale także wspiera dobre samopoczucie.
Czy jest coś bardziej kuszącego niż kubek aromatycznej herbaty, kiedy jesienny chłód daje się we znaki? Jeśli jesteś miłośnikiem herbaty i lubisz odkrywać nowe smaki, to mamy dla Ciebie propozycję, która rozgrzeje i skradnie Twoje serce.
Nawet najlepsza herbata nieodpowiednio zaparzona potrafi rozczarować smakiem. Dlatego przygotowaliśmy krótki poradnik jak parzyć herbatę używając do tego naszych ekologicznych saszet. W artykule nie przedstawiamy rytuału parzenia herbaty, a jedynie zebraliśmy garść przydatnych porad podczas zaparzania filiżanki lub imbryka oraz wyjaśniliśmy dlaczego herbatę Sachete zalecamy parzyć właśnie w saszetach.
Herbata jest jednym z najbardziej popularnych naparów na świecie. Cechuje się bogatym smakiem, zróżnicowanym aromatem i oszałamiającą różnorodnością gatunków. Jednym z kluczowych czynników decydujących o jakości naparu są liście krzewu herbacianego, sposób ich zbioru oraz obróbki. Istnieje wiele klasyfikacji liści, które pomagają zrozumieć różnice między różnymi gatunkami herbaty i ocenić ich jakość. Przedstawimy kilka – według nas – najważniejszych.